Workshops

Stakeholder Collaboration

Eén van de belangrijkste pijlers van een succesvolle innovatie is het betrekken van je afzetmarkt, diegene die je innovatie gaan gebruiken en hiermee te maken krijgen. In de zorg is dit zo mogelijk nog belangrijker omdat er uiteenlopende spelers betrokken zijn, van industrie tot artsen tot samenleving. In deze masterclass, verzorgd door medische sectorspecialisten Rob Boelens en Winston Texel van ABN AMRO, zal worden ingegaan op de waarde van samenwerking met stakeholders en strategieën om dat te doen.

Problem Defining

Vaak wordt er veel tijd besteed aan het bedenken van een oplossing voor een bepaald probleem en het finetunen hiervan. Helder krijgen wat precies het probleem is wat je wilt oplossen en waarom je dat wilt oplossen, is echter minstens zo belangrijk. Deze masterclass zal ingaan op hoe je het best een probleemdefinitie kan opstellen en kan ontleden.

Pitch like a pro

Deze avond zal in het teken staan van het goed leren pitchen van je innovatie. Op deze manier worden de deelnemers optimaal voorbereid op het presenteren van hun idee bij het eindevent. Zowel de masterclass pitch like a pro als problem difining worden verzorgd door Maurice Bakker van Holland Startup.

Van idee naar start-up

Start-ups spelen een belangrijke rol bij de implementatie van nieuwe, innovatieve ideeën. Ook tijdens het programma zullen veel verschillende start-ups aan het woord komen. De masterclass Start-up zal in meer algemene zin gaan over wat een start-up inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken bij het opzetten ervan. Deze masterclass wordt verzorgd door Talent & Care. Binnen Talent & Care werken diverse personen die zelf ook bezig zijn (geweest) met een Start-up die dus ook veel ervaringen kunnen delen en inzichten kunnen geven.