Veel gestelde vragen

Krijg je een officieel certificaat van het Avicenna Excellence Program?
Ja, alle deelnemers krijgen een officieel certificaat van Stichting Avicenna indien er voldaan is aan de aanwezigheidsverplichting voor het overgrote deel van het programma. 

Hoeveel tijd ben je per week kwijt aan de uitwerking van de innovatie (naast de wekelijkse bijeenkomsten)?
 In het begin van het programma ben je er niet zo heel veel mee bezig. Echter, richting het einde van het programma ben je een paar uur per week kwijt aan je innovatie. Ook kan je het zelf zo uitgebreid maken als je zelf wil, maar uiteindelijk moet je met je team een idee kunnen pitchen op het eindevent.

Ik ben geen student meer, kan ik nog steeds aanmelden voor het programma?
Ja, het programma is dit jaar ook open voor PhD studenten en jong professionals.

Hoe worden de team ingedeeld gedurende het programma?
De teams worden gedurende het ledenweekend ingedeeld door het bestuur. Om interdisciplinaire samenwerking te stimuleren is het de bedoeling om zoveel mogelijk studenten met een andere achtergrond bij elkaar in het team te stoppen. Tevens zal er rekening worden gehouden met de profielschets die voor elke deelnemer wordt gemaakt door Management Drives

Tot wanneer zijn de inschrijvingen open?
5 januari is de laatste dag dat je je kan inschrijven voor het programma.

Ik kan tijdens een van de thema-avonden niet aanwezig zijn, kan ik me nu nog wel aanmelden?
Ja, we begrijpen dat het soms niet mogelijk is om elke avond aanwezig te zijn. Een avond missen is dus geen probleem, mits dit op tijd aan wordt gegeven.

Spreek je, naast de vaste avonden, ook af met je team om te werken aan je innovatie?
Dit hangt heel erg af van je team. De meeste teams spreken een keer per week of 2 weken af om aan de innovatie te werken.

Ik woon en studeer in Groningen of Maastricht, is het haalbaar om het programma te volgen?
Jazeker, bij voorgaande edities studeerden enkele deelnemers in Groningen en Maastricht. Hoewel het voor deze studenten zeker lastiger is dan voor studenten uit Utrecht of Amsterdam, is het wel degelijk haalbaar tijdens de woensdagavonden aanwezig te zijn.