Structuur programma 2019

Het programma start met het introductieweekend, waarin de teams worden gevormd. De teams zullen in de komende weken elk in een van de zes gezondheidszorg gerelateerde thema’s aan een innovatie gaan werken. De 14 woensdagavonden van het programma staan in het teken van het optimaal begeleiden en inspireren van de studenten/teams om tot succesvolle innovaties te komen. De innovaties worden begeleid middels enkele masterclasses, welke als rode draad door het programma lopen. Daarnaast is er voor elk van de gezondheidszorg gerelateerde thema’s een speciale thema-avond. Aanwezigheid op elk van de bijeenkomsten is verplicht. De teams zullen daarnaast naar eigen inzicht tijd in plannen om aan hun idee te werken.

Introductieweekend 2/3 februari

Deze twee dagen zullen in het teken staan van kennismaking; zowel met het programma als met elkaar. Verschillende sprekers die een inspirerende innovatie hebben ontwikkeld zullen aan het woord komen en daarnaast zijn activiteiten gepland met het oog op teamvorming. Je team heeft tijdens de rest van het programma een belangrijke rol.

Avond inzicht in de zorg  13 februari

Het programma wordt gestart met het een college “inzicht in de zorg”, waarin studenten kennis opdoen over de gezondheidszorg op micro- en macroniveau. Hierin wordt een belangrijke theoretische basis gelegd, zodat studenten van verschillende disciplines de noodzakelijke kennis bezitten.
Tijdens deze avond zullen Professor de Boer (Voorzitter van het CBG) en Professor Nieuwenhuizen (Divisievoorzitter WKZ en Kinderarts) spreken.

Masterclasses ‘Problem defining’ en ‘Pitch like a pro’

Vaak wordt er veel tijd besteed aan het bedenken van een oplossing voor een bepaald probleem en het finetunen hiervan. Helder krijgen wat precies het probleem is wat je wilt oplossen en waarom is echter minstens even belangrijk, en is dikwijls een ondergeschoven kindje. De masterclass ‘Problem defining’ zal hierop ingaan.

De masterclass ‘Pitch like a pro’ zal in het teken staan van het goed leren pitchen van je innovatie. Op deze manier worden de deelnemers optimaal voorbereid op het presenteren van hun idee bij het eindevent.

Thema-avonden

Zes thema-avonden, gecorreleerd aan de thema’s waarbinnen de groepjes hun probleem/innovatie zullen bedenken. Op elk van deze avonden zal een expert op het gebied van het desbetreffende gezondheidszorg gerelateerde thema spreken. Het team dat gekoppeld is aan het betreffende thema zal daarnaast persoonlijk tijd hebben om te sparren met de expert.

Keynote speaker  8 mei

Op de voorlaatste avond van het programma zal een “special guest” komen spreken. Zo hebben voorgaande jaren bijvoorbeeld Wouter Bos, voorzitter van het VUmc en Eric Gerritsen, secretaris-generaal van VWS voor interactieve avonden gezorgd waarin. Wie onze special guest dit jaar is zal later bekend worden gemaakt.

Eindevent 22 mei

Het programma wordt afgesloten met het “eindevent”, waarin de teams hun innovatie presenteren aan een jury en zullen ze strijden voor een mooie prijs en de titel “Avicenna Excellence Program, Best Healthcare Innovation 2019”.

Partner en Alumni borrel

Ten slotte is er nog een Partner en Alumni borrel georganiseerd. Deze borrel geeft een laatste mogelijkheid tot netwerken met partners van Avicenna, alumni en de huidige deelnemers. Ook zullen alle sprekers hiervoor uitgenodigd worden.