Nieuws

screen-shot-2016-11-27-at-13-27-38
UU-studenten beginnen eigen interdisciplinair excellent tracé
“Een groep met dertig Utrechtse masterstudenten start deze week met het interdisciplinaire excellentieprogramma Avicenna. Een studenteninitiatief als antwoord op de eilandjescultuur binnen de medische wereld.De initiatiefnemers van het Avicenna Excellence Program zijn masterstudenten Milad Tannazi (Farmacie) en Hosseen Sadeghi (Summa). Het programma duurt twaalf weken en is bedoeld voor masterstudenten die interesse hebben in interdisciplinariteit en innovatie in de gezondheidszorg. Vanaf woensdagavond 3 februari volgen zij workshops, masterclasses en trainingen over actuele thema’s in de zorg.”
screen-shot-2016-11-27-at-13-44-39
Oud Avicenna bestuurslid Maryam Lyousoufi wint diversiteitsprijs (ECHO Awards 2016)
De Utrechtse studente Farmacie Maryam Lyousoufi, heeft één van de drie ECHO Awards 2016 in de wacht gesleept. De winnares ontvangt de prijs vanwege haar inspanningen als bestuurslid van de IMC weekendschool en binnen het interdisciplinaire honoursprogramma Avicenna. De studente ontving de prijs op vrijdag 30 september uit handen van minister Bussemaker.Maryam is sinds jonge leeftijd betrokken bij de IMC Weekendschool; een initiatief dat kinderen uit kansarme wijken al vroeg in aanraking brengt met professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Ze was lid van de alumniraad en gaf gastlessen, bijlessen en advies aan jongeren. Daarnaast is zij mede-auteur van het studieboek ‘Farmacie, van pillen tot patiëntenzorg’. Verder is Maryam bestuurslid van het Avicenna Excellence Program, een honoursprogramma dat als doel heeft de samenwerking binnen de gezondheidszorg te versterken.
screen-shot-2016-11-27-at-13-31-18
Universiteit Utrecht opent studiejaar met toespraak dekker en studentenprijzen
” Voor de categorie Bijzondere Verdiensten is de groep Dare to be Grey genonimeerd voor hun campagne tegen extremisme, Antoine Steenkamer met zijn project Spelendergrijs waarbij talentvolle studenten gekoppeld worden aan verzorgings- en verpleeghuizen en Milad Tannazi voor zijn project Avicenna Excellence Program voor het stimuleren van interdisciplinare samenwerking onder studenten. “

screen-shot-2016-11-27-at-13-33-27
Genomineerden studentenprijzen 2015-2016 bekend

“Welke studenten onderscheiden zich het meest van anderen door hun uitstekende prestaties op het gebied van hun studie of daarbuiten? Zes genomineerden zijn nog in de race voor de studentenprijzen 2015-2016. Tijdens de opening van het academisch jaar wordt bekendgemaakt wie er vandoor gaat met de prijs voor de beste masterscriptie en wie de prijs voor bijzondere bestuurlijke en maatschappelijke verdiensten in de wacht sleept…….Milad Tannazi zette (samen met SUMMA-student Hosseen Sadeghi)  het Avicenna Excellence Program op, waarin studenten van verschillende beroepsvelden bij elkaar worden gebracht om interactie te stimuleren. Doel: gezamenlijk actuele problemen in de Nederlandse gezondheidszorg aanpakken. ”