Informatie

Het Avicenna Excellence Program is een extracurriculair programma voor high potential master-, PhD-studenten en jong professionals. Centraal in het programma staat innoveren in de gezondheidszorg door interdisciplinaire samenwerking. In kleine teams werken deelnemers met verschillende achtergronden aan oplossingen en innovaties voor 6 thema’s binnen de gezondheidszorg.

Avicenna is hiermee het eerste Excellence Program dat het mogelijk maakt voor studenten om in interdisciplinaire projectgroepen te werken aan actuele problemen binnen de gezondheidszorg. Studenten die deelnamen aan voorgaande edities van het Avicenna Excellence Program kwamen onder andere uit de studierichtingen farmacie, geneeskunde, life sciences, rechten, economie en innovation sciences, maar het programma staat open voor studenten uit alle andere richtingen.

Naast de ontwikkeling van een eigen innovatie worden er masterclasses gegeven waarin essentiële ondernemings- en innovatievaardigheden worden bijgebracht. De studenten worden tijdens thema-avonden geïnspireerd en geïnformeerd door vooraanstaande sprekers over elk van de 6 aan de gezondheidszorg gerelateerde thema’s. Tijdens het eindevent presenteren alle teams hun innovatie en strijden zij om de titel Avicenna best healthcare innovation 2019. Daarnaast wint de winnaar een mooie prijs!

De schakel tussen academie, industrie én de professionele wereld buiten de studie is één van de kernwaarden van het programma. Door de deelnemers in contact te brengen met veelbelovende initiatieven en grote multinationals die zich inzetten om op (inter)nationaal niveau de gezondheidszorg te verbeteren, worden zij getraind om zich te profileren in de professionele wereld.

Ben jij geïnteresseerd en zie jij jezelf binnen een dynamische omgeving werken met andere gemotiveerde masterstudenten?


Ervaringen oud-deelnemers

Testimonial – Aline

Afgelopen jaar heb ik deelgenomen aan het Avicenna Exellence Program. Ik zou zeker weer deelnemen als ik de kans zou hebben. Het feit dat je samenwerkt met gelijkgestemden heeft een katalyserende werking, iedereen heeft de drive om de gezondheidszorg te verbeteren. De veelzijdigheid van het programma en de sprekers hebben ervoor gezorgd dat ik elke avond geïnspireerd naar huis ging. Daarnaast gaf het mij energie om samen met een team toe te werken naar het eindevent om daar een eigen innovatie te presenteren; een bekroning op hard werken.

Testimonial – Olaf

Afgelopen jaar heb ik met veel plezier deelgenomen aan het Avicenna excellence programma. Tijdens de reguliere geneeskunde opleiding wordt weinig stil gestaan bij innovatie in de zorg, terwijl artsen van de toekomst daar hoe dan ook wel mee te maken krijgen. Bovendien zal de zorg in de toekomst steeds meer een multidisciplinair karakter hebben. Juist deze twee aandachtspunten liggen aan de basis van het Avicenna programma. Naast de inspirerende en leerzame colleges, gegeven door sleutelspelers in de zorgsector, kwamen ook de oprichters van start-ups aanbod, die zelf aan den lijve ondervinden wat er allemaal komt kijken als je innovaties in de zorg naar de praktijk wilt brengen. Deze frisse combinatie gaf ons team de juiste handvatten om zelf aan de slag te gaan met een idee om de zorg beter te maken. De ervaringen van de uiteenlopende studierichtingen vulden elkaar goed aan in ons team en daardoor waren wij in staat om ons plan goed uit te werken en in een vlammende pitch te presenteren. Concluderend was het programma voor mij een unieke ervaring, waarin de winst van onze innovatie een extra beloning was.


Partners

ABN AMRO

Holland Startup

Talent&Care

Gupta Strategists

Management Drives

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Sustainable Healthcare Challenge

Jaarbeurs Innovation Mile

Amgen

VvAA

Innovation for Health

Health Valley

Ucreate

Axon

Medscaler