Informatie

Het Avicenna Excellence Program is een extracurriculair programma voor high potential master- en PhD-studenten. Centraal in het programma staat innoveren in de gezondheidszorg door interdisciplinaire samenwerking. In kleine teams werken deelnemers met verschillende achtergronden aan oplossingen en innovaties voor 6 thema’s binnen de gezondheidszorg.

Avicenna is hiermee het eerste Excellence Program dat het mogelijk maakt voor studenten om in interdisciplinaire projectgroepen te werken aan actuele problemen binnen de gezondheidszorg. Studenten die deelnamen aan voorgaande edities van het Avicenna Excellence Program kwamen onder andere uit de studierichtingen farmacie, geneeskunde, life sciences, rechten, economie en innovation sciences, maar het programma staat open voor studenten uit alle andere richtingen.

Naast de ontwikkeling van een eigen innovatie worden er masterclasses gegeven waarin essentiële ondernemings- en innovatievaardigheden worden bijgebracht. De studenten worden tijdens thema-avonden geïnspireerd en geïnformeerd door vooraanstaande sprekers over elk van de 6 aan de gezondheidszorg gerelateerde thema’s. Tijdens het eindevent presenteren alle teams hun innovatie en strijden zij om de titel Avicenna best healthcare innovation 2019. Daarnaast wint de winnaar een mooie prijs!

De schakel tussen academie, industrie én de professionele wereld buiten de studie is één van de kernwaarden van het programma. Door de deelnemers in contact te brengen met veelbelovende initiatieven en grote multinationals die zich inzetten om op (inter)nationaal niveau de gezondheidszorg te verbeteren, worden zij getraind om zich te profileren in de professionele wereld.

Ben jij geïnteresseerd en zie jij jezelf binnen een dynamische omgeving werken met andere gemotiveerde masterstudenten? De inschrijvingen voor het programma van 2019 zijn momenteel geopend! De deadline om aan te melden is 13 januari.


Partners

ABN AMRO

Holland Startup

Talent&Care

Gupta Strategists

 

Management Drives

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Sustainable Healthcare Challenge

Jaarbeurs Innovation Mile